Schrijversforum FAQ


V: Wat betekent FAQ?

A: Frequently Asked Questions (veel gestelde vragen)
 

V: Hoe stuur ik werk in?

A: Werk insturen kan alleen via email, en dan de inzending het liefst als attachment. Als je zelf geen toegang hebt tot email probeer dan iemand te vinden die dat wel heeft. Email heeft niet alleen als voordeel dat ik je snel kan bereiken, maar ook (en dat is minstens even belangrijk :) dat ik geen boekwerken hoef over te tikken. Denk verder aan de volgende punten: Het gebeurt ook wel eens dat een inzending maar voor de helft, of anderszins verminkt, wordt ingezonden. Als je er niet zeker van bent of je inzending goed gaat overkomen, stuur het dan eerst en keer naar jezelf.
 

V: Kan ik werk ook als Wordperfect- of Wordbestand insturen?

A: Ja, dat kan. Houd er alleen wel rekening mee dat de opmaak een beetje kan veranderen. Dat komt omdat WP- en Wordbestanden niet door een webbrowser kunnen worden getoond en dus eerst in HTML omgezet moeten worden. Als opmaak dus heel belangrijk voor je is, kan je je werk het best in HTML inleveren.
 

V: Zijn er bepaalde criteria waar een tekst aan moet voldoen?

A: Nee. In principe worden alle inzendingen, mits legaal, geplaatst.
 

V: Mogen teksten ook in een andere taal dan het Nederlands zijn?

A: Nee.
 

V: Hoe zit het met auteursrecht op ingestuurd werk?

A: Copyright is een lastige zaak op internet, aangezien het geen enkel probleem is om een perfekte kopie van een digitaal dokument te maken. In beginsel gelden echter dezelfde regels als voor publicaties op papier, zoals beschreven in de auteurswet.

 


Mail mij als je andere vragen hebt.